Aleksandar Vučić danas stiže u prvu predsjedničku posjetu BiH

Home

Aleksandar Vučić danas stiže u prvu predsjedničku posjetu BiH


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put danas će stići u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, gdje će boraviti u dvodnevnoj posjeti Sarajevu.

Kako je već ranije najavljivano, ova posjeta mogla bi označiti prekretnicu u odnosima dvije zemlje, a novi srbijanski šef države sastat će se s najvišim zvaničnicima u Sarajevu, te će posjetiti i Istočno Sarajevo, u cilju razvijanja bilateralnih odnosa dvije zemlje.

Tokom prvog dana, Vučić će posjetiti Predsjedništvo BiH, gdje će sa članovima ove institucije razgovarati o otvorenim pitanjima između dvije zemlje.

Ranije ove sedmice članovi Predsjedništva BiH izjavili su kako očekuju mnogo od posjete Vučića, te se nadaju da će riješiti brojna pitanja.

Drugi dan svoje zvanične posjete, Vučić će boraviti u zgradi Parlamentarne skupštine BiH, gdje će održati sastanak sa članovima oba doma PS BiH, a nakon toga upriličit će i sastanak sa Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH.

Sve najave ove posjete ukazuju da će zvaničnici obje države iskazati međusobno poštovanje, te da će razgovarati o onome što BiH i Srbiju može spajati u budućnosti, a neke od glavnih tema bit će transportna i druga infrastruktura, te ekonomska pitanja i trgovina.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Objavio: Čet, 07/09/2017 - 07:58

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top