Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Home

Aleksandar Vučić stigao u Sarajevo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Sarajevu i tako započeo dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će se u četvrtak i petak sastati s domaćim zvaničnicima.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je stigao u Sarajevo u prvu bilateralnu posjetu Bosni i Hercegovini u svojstvu predsjednika i prvu na predsjedničkom nivou nakon šest godina. Dočekao ga je ministar vanjskih poslova BiH Igor crnadak i ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.

U 14:10 sati planirana je zajednička fotografija na svečanom ulazu u zgradu Predsjedništva BiH. Nakon toga će u uslijediti "têtе-à-têtе" susrеt člаnоvа Prеdsјеdništvа BiH i predsjednika Republike Srbije.

U 14.45 uslijedit će sаstаnаk službenih izaslanstava Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, a nakon sastanka u 15:30 planirana je kоnfеrеnciја zа nоvinаrе na kojoj će se predstavnicima medija obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Skupštine grada Istočno Sarajevo u 16:05 sati imati sastanak sa rukovodstvom grada Istočno Sarajevo.

U petak, drugog dana posjete, predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH imati sastanak sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH (10.00 sati), te sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem (10.45 sati).

 

(Izvor: N1)

Objavito: Čet, 09/07/2017 - 13:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top