fbpx Aleksandar Vučić u velikim problemima

Aleksandar Vučić u velikim problemima

Home

Aleksandar Vučić u velikim problemima


Srpska napredna stranka i predsjednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je riječ o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, javlja  Blic.

Kako sazanje ovaj medij, zbog toga će biti odložena sjednica Skupštine Srbije na kojoj bi trebalo da bude data podrška Brnabić.

U toku dana je, prema saznanjima Blic, održana i sjednica beogradskog odbora SNS-a. Ove informacije za "Blic" je potvrdio i Nebojša Stefanović.

- Pred predsjednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču osiguravanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i cijelu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine. Sa sigurnošću mogu da kažem da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a prijedlog neće podržati ni Muamer Zukorlić - navodi Stefanović za "Blic".

On dodaje da će se zbog cijele situacije Vučić i SNS tokom nedelje baviti učvršćivanjem većine.

- Ako većinu uspemo da obezbijedimo, možemo da očekujemo da sjednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda - naglašava Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom prijedlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cijenu, "jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsjedniku Vučiću".

 

(Izvor: Blic)

Objavio: Sat, 17/06/2017 - 20:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top