Alma Begović: Neka oni nađu svog sina, živog ili mrtvog, moga ništa ne može vratiti

Home

Alma Begović: Neka oni nađu svog sina, živog ili mrtvog, moga ništa ne može vratiti

Majka nestalog Amara u razgovoru za Avaz iznijela je tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju. Do nje su, kako je kazala, dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji

Nakon što je Dnevni avaz jučer objavio ekskluzivnu ispovijest Elvedine Kozlić, majke nestalog Amara iz Nemile kod Zenice, brojne su reakcije javnosti.

Mišljenja su, uglavnom, podijeljena. Jedni vjeruju u tačnost navoda da je njen sin živ, dok su drugi pak suzdržani ili su šokirani detaljima koje je ispričala Elvedina.  

Podsjetimo, majka nestalog Amara u razgovoru za Avaz iznijela je tvrdnje da je njen sin živ, otet ili ima amneziju. Do nje su, kako je kazala, dolazile različite informacije, pa čak i da joj se sin nalazi u Belgiji.

Primali su i šokantne poruke da im je sin živ i da ga ne traže jer ga nikad neće pronaći.

 

Različite verzije

Tekst je pokrenuo lavinu komentara na društvenim mrežama. Mnoštvo je onih koji dijele mišljenje da je Amar živ. Pojedini čak smatraju da ga porodica krije.

Ove priče čula je i Alma Begović, majka rahmetli Almena, koji je kobne večeri sa 4. na 5. februar bio u automobilu s Kozlićem.

- Do mene su dolazile razne priče. Dosta njih nisam i ne želim slušati. Teško mi je i sada pričati. Znam da se pričalo da im policija čuva kuću. Da su ga komšije vidjele da je u kući. Kriju ga roditelji. Poslije je bila verzija da su ga poslali vani i još dosta priča koje nisam mogla ni slušati - govori Begović.

Ipak bi voljela da se na cijelu priču stavi tačka, da Kozlići pronađu sina, živog ili mrtvog, i olakšaju sebi život.

- Neka oni nađu svog sina, moga ništa ne može vratiti - kaže Alma.

Prokomentirala je i ispovijest očajne majke Elvedine Kozlić.

- Zvuči mi nevjerovatna ispovijest Amarove majke. Iskreno, nisam je imala snage ni pročitati. Ispričali su mi suštinu. Ne vjerujem da su ga oteli. Svi su oni bili prosječni mladići, konobari, mesari... Nije bilo razloga da to neko uradi - smatra ona.

Posebno joj teško pada gledati svog drugog sina kako pati za bratom blizancem. Bajram koji ide, kaže, otvara joj nove rane.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavljeno: Čet, 31/08/2017 - 09:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top