Angelina Jolie: Uz majke Srebrenice sam

Home

Angelina Jolie: Uz majke Srebrenice sam


Holivudska glumica Angelina Jolie je u obraćanju video porukom u okviru programa u Londonu, posvećenom 22. godišnjici genocida u Srebrenici, istakla da se genocid u Srebrenici nikada ne smije zaboraviti.

Jolie je uputila snažnu poruku ljudima u Bosni i Hercegovini, posebno majkama Srebrenice.

"Uz njih smo. Nikada ne zaboraviti", kazala je holivudska glumica prisutnima.

angelina

Posebno je naglasila potrebu za borbom protiv mržnje i netrpeljivosti.

"Gdje god da se mržnja ne osporava, nasilje je udaljeno samo nekoliko koraka", naglasila je Jolie.

Britanska fondacija "Remembering Srebrenica" sa sjedištem u Velikoj Britaniji večeras u Londonu organizuje noć posvećenu 22. godišnjici genocida u Srebrenici.

Članovi "Remembering Srebrenica" su u povodu genocida u Srebrenici ove godine organizovali niz sadržaja kojim su podsjetili na stravične zločine koji su počinjeni nad Bošnjacima na području Srebrenice 1995. godine.

Prisutnima su se još obratile i Munira Subašić i Bakira Hasečić.

Podsjećamo, u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari danas je klanjana dženaza i obavljen ukop 71 žrtve genocida koji se u julu 1995. godine dogodio u Srebrenici, "zaštićenoj zoni" Ujedinjenih naroda.

U mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari dosad su smiraj pronašle 6.504 žrtve genocida, a traga se za još oko hiljadu.

Sa žrtvama koje su danas ukopane, broj onih koji su smiraj našli u mezarju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari iznosi 6.575.

 

(Izvor: Anadolija)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 11/07/2017 - 22:02

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top