Apel za pomoć: Elviru Dizdareviću je hitno potrebna naša pomoć (FOTO)

Home

Apel za pomoć: Elviru Dizdareviću je hitno potrebna naša pomoć (FOTO)


Ratni vojni invalid Elvir (Ibro) Dizdarević, otac je četvero djece. Nije u radnom odnosu, kao ni njegova supruga i iz tog razloga su u teškoj materijalnoj i finansijskoj situaciji. Da je veliki borac dokazao je i u ratu, ali i u miru jer sa gelerom u glavi trpeći velike bolove hranio je šesteročlanu porodicu. 


Svoj patriotizam Elvir je dokazao tako što je sa 17. god. dobrovoljno pristupio u 504. brigadu pa iz 504. u 517. brigadu 5 korpusa ARBiH.


Elvir nije štedio sebe u borbi protiv agresora u četi Orlovi Pravde te je ranjavan 3 puta.


Zasluge ove jedinice, a naročito pojedinaca koji su se uvijek isticali po hrabrosti među kojima je bio Elvir su nemjerljive. 


Kobno ranjavanje se desilo u akciji na Fajića brdu, u toj akciji Elvir je ranjen u glavu i uz veliku sreću je preživio ranjavanje, ali je ostao geler u glavi.

Elvir bi se i dalje borio kroz život, ali su se desile komplikacije i geler se pomjerio te mu je ugrožen život. Preko 6 mjeseci je proveo na liječenju u Zenici i Bihaću, ali zbog komplikacija doktori u BiH se nisu smjeli odlučit na operaciju, odnosno odstranjivanje gelera iz glave. Pošto je naš Elvir veliki borac on ipak se nije predao, već je preko svojih prijatelja došao do informacije da bolnica u Njemačkoj u gradu Dortmundu može uspješno odstraniti geler, ali ta operacija košta za našeg Elvira nedostižni 15.000,00 Eura. On je uvijek pomagao, a ne tražio pomoć iz tog razloga se jako teško odlučio na traženje pomoći od drugih, ali ipak je prinuđen.

Zato sve  Vas, cijenjeni humanisti, najiskrenije molimo da se odazovete i ovom vapaju za pomoć. Vas koji uvijek pomažete onda kad najviše treba, onda kad zakaže država i njene institucije, odnosno oni koji njome i njenim institucijama upravljaju, molimo Vas da u okviru svojih mogućnosti svi zajedno pomognemo i ovom  našem mještaninu, prijatelju i sugrađaninu.

Svi oni koji mogu i žele pomoći našem sugrađaninu mogu to učiniti uplatom na brojeve žiroračuna prikazane na slici, a Elvira možete kontaktirati na broj telefona :
062/ 667-585

KOPIJA

KOPIJA 2

 

(Izvor: cazin-danas.com)

Topic
Objavio: Tue, 03/10/2017 - 10:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top