Austrija: Ostavili trogodišnje dijete samo te krenuli u noćni provod prilikom kojega su uhićeni radi nereda

saf

Jedan par je uhićen u petak ujutro u Trofaiachu uhićen radi tučnjave ispred ugostiteljskog objekta. Također su svoje trogodišnje dijete ostavili samo tijekom svoga noćnog izlaska.

U ranim jutarnjim satima 11. ožujka 2022., iz još uvijek nerazjašnjenih razloga, došlo je do svađe gostiju ispred jednog lokala. Tom prilikom teško je ozlijeđen 48-godišnjak. Policijski službenici su nakon toga uhitili dvoje osumnjičenih.

Nešto prije 5:30 sati, policajci su pozvani u bar na glavnom trgu u Trofaiachu nakon što je očito teško ozlijeđenom muškarcu bila potrebna pomoć. Tamo su službene osobe, osim vlasnika ugostiteljskog objekta, zatekle i ozlijeđenog 48-godišnjaka iz okruga Leoben. On je policijskim službenicima rekao da ga je par bez razloga pretukao.

48-godišnjaku je pružena prva medicinska pomoć te je s teškim ozljedama noge i glave prebačen u LKH Hochsteiermark u Brucku.

Policijski službenici odmah su krenuli u potragu za osumnjičenicima koje su ubrzo i pronašli. Radilo se o 48-godišnjaku i njegovoj 35-godišnjoj supruzi iz Leobena.

Zbog agresivnog ponašanja, policijski službenici su par uhitili. 35-godišnjakinja se opirala te je između ostalog pokušala nekoliko puta udariti policajca. Uz potporu ostalih kolega, žena je uhićena i prebačena u policijsku postaju Trofaiach.

Alkotest je pokazao da je par izgrednika bio u jako alkoholiziranom stanju.

35-godišnjakinja je službenim osobama rekla da se njihovo trogodišnje dijete nalazi samo u stanu. Policajci su se konačno pobrinuli za dobrobit djeteta i obavijestili lokalni ured za skrb o mladima. Oni će se sada pobrinuti za mališana do daljnjega.