Bakir u Cazinu na iftaru: Najjača smo stranka koja je riješila sve probleme u zadnjih 30 godina

.

 

U Cazinu je sinoć, u sportskoj dvorani, u organizaciji Gradskog odbora SDA Cazin, održan iftar na kojem je prisustvovalo više od 1000 ljudi, objavili su iz SDA.

Na iftaru je prisustvovao i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je u svome govoru koji je držao na iftaru rekao da u BiH možemo vidjeti mnoge dobre stvari i napredak.

“BiH je jedna od najljepših zemalja na svijetu. Imamo vode, šume, rude, čistu zemlju. Mi smo jedan bogat i dobar narod, koji je sklon dobru i praštanju – izjavio je Bakir.

SDA je liderska stranka, što potvrđuju i izborni rezultati i jedina je SDA sposobna da se nosi sa problemima sa kojima se država suočava- izjavio je.

“Mi smo najjača politička stranka koja je svaki problem u posljednjih 30 godina riješila”- kazao je Izetbegović. Na twiteru se odmah pojavila zanimljiva rasprava na kojoj su ga podsjetili na samo nekoliko najznačajnijih ‘dostignuća’ njega i njegove stranke u tom prethodnom periodu:

“Mi smo najjača politička stranka koja je svaki problem u posljednjih 30 godina riješila", B. Izetbegović.

- Revizija tužbe protiv Srbije? - Koridor 5c? - Presude Sejdić-Finci, Zornić? - Hidroelektrana Vranduk? - Brza cesta Bihać- Sarajevo - Tunel Hranjen? - Lašva - Nević P? - Korupcija? - Asim? - Respiratori...”

Kad je objašnjavao svoju tezu, Bakir Izetbegović je posebno naglasio važnost povjerenja između naroda i stranke.

I tačno je da je narod davao i daje i danas određenu podršku SDA, ali je ono što je ova stranka vratila svome narodu, posebno onome u Krajini, najvećim dijelom oličeno u praznim krajiškim gradovima, selima i mjestima iz koje je narod, najvećim dijelom zbog politike koju je upravo vodila stranka Bakira Izetbegovića, ali i druge vladajuće stranke u USK, masovno iselio i otišao u zemlje Evropske unije.

Desetine i stotine obećanja su davane Krajišnicima- od izgradnje brze ceste i puta prema Sarajevu, novih fabrika, novih radnih mjesta, boljih škola i bolnica, aerodroma, kargo aerodroma na kojem je obećavao Izetbegović zapošljavanje desetina hiljada ljudi… Nažalost, od toga nema skoro ništa i svako ko pošteno želi sagledati politiku i rezultate to vidi.

A kad se sagleda jučerašnja izjava u Cazinu, koju je Bakir izjavio pred stotinama Cazinjana, neka se sjete i upere prstom u projekat koji je Bakir omogućio u Cazinu ili neka spomenu ijedno ime iz Cazina koje je Bakir negdje imenovao ili podržao na višim nivoima. Neka pokažu taj autoput koji je obećao da će biti završen za 5-6 godina ukoliko se izglasaju akcize i poskupi građanima gorivo…. Neće to nažalost pronaći.

Ono što je vidljivo i činjenica je da je krađom na Kongresu koja je ostala trajna sramota ove političke stranke, eliminisao svoje konkurente iz stranke, među kojima je bilo i dostojanstvenih Cazinjana koji su uspravno ukazivali Bakiru na nepravdu prema Krajini i Cazinu i tražili da se resursi i mogućnosti pravedno raspodjele i u Sarajevo i u Krajinu. Nisu htjeli glasati za akcize jer su tražili garancije za Krajinu, a Senad Šepić, tadašnji zastupnik u Parlamentu BiH koji se oštro protivio uvođenju akciza, najprije je pokraden na Kongresu, a zatim i isključen iz SDA dolaskom na čelnu poziciju Bakira Izetbegovića. Pogledajte kako je to izgledalo na tom Kongresu u videu OVDJE.

Mnogi od tih koje vidite na video snimku danas su predsjednici odbora SDA, zastupnici, savjetnici... Nagrađeni su za to što su krali Kongres i svoje stranačke kolege. Prepoznaćete ih na snimku, pogledajte. I to je istina o tome. Jedno je priča Bakira i ljudi oko njega, a drugo je istina koju i sami možete vidjeti i u videu iznad.

Danas, 6 godina poslije svi Cazinjani i Krajišnici mogu sami vidjeti ko je bio upravu i ko je govorio istinu, da li Bakir Izetbegović ili Senad Šepić. Ako je narodu u Krajini danas bolje, ako žive kvalitetnije i imaju više, ako su sretniji i ispunjeniji, nego su to bilo prije, onda neka nastave podržavati ovu politiku i nadalje nek vjeruju u riječi i obećanja i neka i dalje glasaju za Bakira Izetbegovića.

Jer, kako je sinoć na svome FB profilu i napisao Senad Šepić, citiravši ajet iz Kur’ana: “Bog neće promijeniti situaciju jednog naroda, dok taj narod ne promijeni sebe. Isto raditi i za istim se povoditi više puta, a iznova očekivati drugačiji odnos i rezultat, neće ići, to je unaprijed znan rezultat. Sve dok to ne shvati i ne prihvati većina, neće biti dobra i promjene za ljude. Dotad, imaće ono, za čim su stajali.”

Foto: SDA Cazin