Bihać: Dan ljudskih prava obilježen humanitarnim akcijama

Home

Bihać: Dan ljudskih prava obilježen humanitarnim akcijama


Dan ljudskih prava svečano je obilježen u Univerzitetskoj biblioteci u Bihaću priredbom koju su pripremili mališani vrtića i učenici osnovnih škola, te nekolicina studenata koji su pročitali stihove pjesama iz zbirke poezije „Sezona snova“  Fadila Komića.

Ovom događaju su prisustvovali i delegacije ispred Vlade USK koju je predvodio savjetnik premijera USK Franjo Jurić, te Općine Bihać savjetnik načelnika Damir Bajrić.

U prethodnom periodu biblioteka je posthumno izdala zbirku poezije Fadila Komića koji je stradao ’92. godine u 21 godini života. Sav novac od prodaje ove knjige ide u humanitarne svrhe za oboljelu Ajnu Ramakić, i povodom toga je u centru grada postavljen štand na kojem se može kupiti ova knjiga i na taj način pomoći maloj Ajni. Fadil je u toku rata bio humanitarac, a porodica je sretna da može nastaviti taj duh humanosti kroz njegovo djelo.

Općina Bihać i Vlada USK dali su podršku ovakvoj vrsti pomoći.

Na ovaj način je Dan ljudskih prava dobio još jednu notu i to humanitarnu, gdje u ovim teškim vremenima mislimo jedni na druge i pomažemo.

rtvusk.ba

Darmin Hadžić

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 18:54

Facebook komentari

Back to top