fbpx Bihać: Gradonačelnik Fazlić ugostio dobrovoljne darivaoce krvi

Bihać: Gradonačelnik Fazlić ugostio dobrovoljne darivaoce krvi

Home

Bihać: Gradonačelnik Fazlić ugostio dobrovoljne darivaoce krvi


Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih darivaoca krvi, bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas dobrovoljne darivaoce krvi koji su do sada krv darivali 50, odnosno 100 i više puta. Prema riječima Selama Midžića,  sekretara Crvenog križa Bihać, u prvih pet mjeseci 2017. Godine, krv je darovao veliki broj Bišćana, zahvaljujući kojima je prikupljeno preko 600 doza krvi za potrebe Odjela za transfuziologiju KB dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću. On je naglasio da je do sada  u ovoj organizaciji registrovano skoro 5.000 darivalaca krvi, od čega 3.000 aktivnih.

 

Čestitajući darivaocima krvi njihov dan, gradonačelnik  Fazlić istakao je da su dobrovoljni darivaoci krvi u pokazali u svim situacijama, odnosno ratnom i mirnodopskom periodu, najveći stepen društvene odgovornosti i spremnosti da darivanjem krvi spase živote velikog broja ljudi.

 

Zahvalio sam svim darivaocima krvi na njihovoj humanosti i to je za naš grad nešto posebno i nešto na što smo ponosni. Bišćani su pokazali da imaju osjećaj za pomoć i podršku onima kojima je pomoć potrebna i to govore ovi ljudi koji su dali preko 100 i više puta krv i spasili živote naših sugrađana, odnosno svih onih kojima je krv bila neophodna" - kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

(Izvor: Kabinet gradonačelnika grada Bihaća)

Topic
Objavio: Wed, 14/06/2017 - 14:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top