Bihać: Moguće umanjenje septembarskog računa za vodu?

Home

Bihać: Moguće umanjenje septembarskog računa za vodu?


Pred vijećnicima Gradskog vijeća Bihać danas se našao dnevni red od 13 tačaka. Obrađivanju pitanja s dnevnog reda prišlo se tek u  poslijepodnevnim satima, dok je prvi dio sjednice obilježila diskusija u okviru aktuelnog sata koja se potom proširila i na vijećnička pitanja.U ime građana tražili su pojašnjenja o kvaliteti vode, trenutnom stanju te mjerama koje se u tom pravcu planiraju poduzeti.

Da li je voda ispravna za piće, ko je krivac za konfuznu situaciju u informisanju građana te šta će se poduzeti da se ovakve situacije ubuduće  spriječe, samo su neka pod pitanja na koja je zatražen odgovor. Rasprava o ovoj problematici odvijala se u okviru aktuelnog sata i vijećničkih pitanja, mada je klub SDA tražio da se zbog ozbiljnosti problema pitanje vode uvrsti na dnevni red.

Osim kritika na račun vodovoda  i  gradske uprave, izneseno je nekoliko  prijedloga. Jedan od njih je da se septembarski  račun za utrošenu vodu umanji za 50 procenata. Da li će to biti moguće ovisi o zakonu  odnosno propisima koji tretiraju  ovu oblast, kako je kazao direktor Vodovoda.

 

(Izvor: rtvusk.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 11/09/2017 - 18:29

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top