BIHAMK: Na planinskim prevojima mogući odroni zemlje ili kamenja

Home

BIHAMK: Na planinskim prevojima mogući odroni zemlje ili kamenja


Na putevima u našoj zemlji, jutros se saobraća po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu.

Na planinskim prevojima, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozače pozivamo na oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Povremene obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici magistralnog puta M-5 Ripač-Dubovsko, u vremenu od 08 do 16 sati.

Danas od 13 do 17 sati zbog minerskih radova na magistralnom putu M-5 kod Bosanskog Petrovca (industrijska zona Gorinčani) mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 5 minuta).

Zbog sanacionih radova, privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja.

Izdvajamo autoput A-1 dionice Butila-Sarajevo zapad-Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Bugojno-Kupres, M-18 Tuzla-Priboj i M-4 Banja Luka-Čelinac.

Zbog radova u Crnoj Gori, ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk (09-11 i 13-15 sati) i Deleuša (od 11 do 15 sati).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1

Zenica jug-Kakanj, zbog radova na sanaciji klizišta, saobraćaj se na dionici autoputa A-1 Zenica Jug-Kakanj u mjestu Donji Tićići odvija sporije, jednom trakom (preticajnom).

U suprotnom smijeru (Kakanj-Zenica jug) u funkciji su obje vozne trake, a zatvorena je zaustavna traka.

Sarajevo zapad-Lepenica, u toku su radovi na sanaciji klizišta na dionici Sarajevo zapad-Lepenica na lokalitetu tunela Igman.

Na mjestu izvođenja radova, saobraćaj je u smjeru Sarajevo zapad-Lepenica preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Butila-Vlakovo, u toku su radovi na vijaduktu Bojnik, zbog čega se saobraća jednom saobraćajnom trakom.

E-661 Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.

Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja.

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4

Simin Han-Donje Caparde, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Rainci vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Banja Luka-Čelinac, u toku su radovi na sanaciji klizišta, saobraća se usporeno, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

M-5

Ripač-Vrtoče, zbog radova na deminiranju terena na dionici Ripač-Dubovsko, od 08 do 16 sati saobraćaj se povremeno obustavlja u trajanju do 30 minuta.

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-6.1

Mostar-Široki Brijeg, zbog radova na izgradnji pješačke staze na dionici Knešpolje-priključak Uzarići, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

M-15

Sanski Most, zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici sa regionalnim putem R-405, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-16

Poriče-Kupres, zbog izvođenja radova na sanaciji slijeganja ceste (nasipa) i škarpe zasjeka na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Zalik-Vrapčići, zbog radova na izgradnji pješačke staze povremeno se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Jablanica- Potoci (Donja Jablanica), zbog sanacije kolovoza saobraćaj odvija jednom trakom naizmjenično.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Živinice, zbog radova na rekonstrukcije raskrsnice sa regionalnim putem R-469, vozila saobraćaju jednom trakom.

M-19.3

Rogatica-Ustiprača (u mjestu Dub) zbog radova na miniranju terena u vremenskom periodu od 09 do 10 sati i od 14 do 17 sati, dolazi do povremene obustave saobraćaja.

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) - zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-445 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom

R-445 Semizovac-Ilijaš-Visoko (most na Stavnji-Lješevo)- zbog radova na sanaciji kolovoza, od 06 do 20 sati saobraća se usporeno.

R-453 Srebrenica-Skelani (Kragljivode)–zbog deminerskih radova, radnim danima, od 8 do 16 sati, saobraćaj se obustavlja u trajanju do 30 minuta.

R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-459 Tuzla-Dokanj – zbog radova na sanaciji klizišta kod mjesta Jarići, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-469/R-471 raskrsnica regionalnih puteva Živinice-Banovići-Ribnica i Banovići –Vijenac-Lukavac – zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice u Banovićima vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

R-471 Lukavac-Banovići-zbog prevoza cementa industrijskim kolosijekom pruge preko regionalne ceste Lukavac-Banovići, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

KANTON SARAJEVO

 Zbog izvođenja sanacionih radova od 08 do 18 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Franjevačka (od raskrsnice sa ulicom Konak do raskrsnice sa ulicom Bistrik).

Alternativni pravac za vrijeme obustave je: Franjevačka-Konak-Obala Isa bega Ishakovića-Bistrik i obratno.

Zbog izvođenja neophodnih radova svakodnevno od 08 do 16 sati etapno će se obustavljati saobraćaj na dijelu ulice Bosanskih kraljeva (od spoja sa ulicom Safeta Hadžića do spoja sa ulicom Atife Karalić).

Etapne dionice su: od raskrsnice sa ulicom Safeta Hadžića do raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene, od raskrsnice sa ulicom Kraljice Jelene do raskrsnice a ulicom Alibega Firdusa i od raskrsnice sa ulicom Alibega Firdusa do raskrsnice sa ulicom Atife Karalić. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Antuna Hangija, Za Beglukom, Konak, Prijedorska, Dajanli Ibrahim bega, Safvet-bega Bašagića i Zvornička.

MOSTAR

Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most), dok je u ulici Kardinala Stepinca (na dionici od Hotela Ero do Carinskog mosta) desna traka zatvorena za saobraćaj, a lijeva je otvorena za dvosmjerni saobraćaj.

BIHAĆ

Zbog izgradnje poslovnog objekta na Trgu Maršala Tita, saobraća se jednom trakom.

MAGLAJ

U toku su sanacioni radovi na sjevernom (Jelovac) i južnom ulazu u grad (Liješnica), zbog čega je obavezno poštivanje privremeno postavljene saobraćajne signalizacije, navodi s eu saopćenju.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 10/05/2017 - 06:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top