fbpx Bišćanin Nevzet Zećiri ne zna zašto mu je postavljena bomba ispred kuće

Bišćanin Nevzet Zećiri ne zna zašto mu je postavljena bomba ispred kuće

Home

Bišćanin Nevzet Zećiri ne zna zašto mu je postavljena bomba ispred kuće


Prije 15 dana, na mobilni telefon Nevzet Zećiri je dobio prvu SMS poruku prijetećeg sadržaja, uz iznudu novca.

Kako nije odgovarao, stizale su i druge poruke. Zećiri smatra da ih je slala osoba koja dobro poznaje njegovu porodicu, što je zaključio iz sadržaja poruka. U zadnjoj poruci koja je stigla jučer u 3 sata ujutro je pisalo da mu je dostavljen „paket“ ispred kuće.

Zećiri je o svemu obavijestio policiju, koja je utvrdila da se radi o vojnoj bombi, takozvanoj „kašikari“.

„Uviđaj su obavili istražitelji policijske stanice Bihać pod nadzorom kantonalnog tužioca, koji se izjasnio da se u svemu stiču obilježja krivičnog djela izazivanja opće opasnosti“, kaže Snežana Galić, portparolka MUP-a USK.

Ovakvi slučajevi nisu nepoznati Bišćanima. Prije nekoliko godina u Hadžiabdića mahali kod bivše stočne pijace, na štandu sa jagodama je postavljena bomba koja je, nažalost, usmrtila 37-godišnju Sabinu Dulić. Počinilac ovog nedjela još uvijek nije otkriven. Drugi slučaj se desio ispred advokatske kancelarije Jasmine Koričić, i također je imao smrtni ishod. Policija je pronašla osumnjičenog, a postupak je na sudu.

Zećiri kaže da nikom nije dužan, ni sa kim nije u svađi i niko mu nikad otvoreno nije tražio novac.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije nastavljaju istragu. Nakon kompletiranja, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu će biti dostavljen Kantonalnom tužilaštvu.

 

(Izvor: RTVUSK)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 04/05/2017 - 09:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top