Boračke organizacije iz Mostara upozorile Radončićev SBB: Ne koristite naše heroje za političke obračune

Home

Boračke organizacije iz Mostara upozorile Radončićev SBB: Ne koristite naše heroje za političke obračune


Povodom saopćenja Pres-centra SBB-a od 15. septembra oglasila se i Koordinacija temeljnih boračkih organizacija Armije Republike Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i ratni komandanti ARBiH grada Mostara.

U saopćenju navode kako najoštrije osuđuju zloupotrebu lika i djela heroja Mostara i BiH, brigadnih generala rahmetli Midhada Hujdura Hujke i Arifa Pašalića, a sve u svrhu ličnih političkih obračuna.

Posebno je nedopustivo pogibije naših heroja stavljati u kontekst sumnjivih kriminalnih obračuna jer njihovi životi, herojska djela i okolnosti smrti nisu bili takvi.

Midhad Hujdur Hujka je herojski poginuo u akciji oslobađanja Sjevernog logora prilikom deblokade grada Mostara, od granate ispaljene sa položaja HVO-a, a Atif Pašalić je poginuo u saobraćajnoj nesreći nakon rata.

Jedna od temeljnih obaveza je čuvanje tekovina odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995, a smim tim i lika i djela naših heroja, te vas sve upozoravamo da nećemo nikome dozvoliti da radi ličnih i dnevnopolitičkih interesa manipuliše našom borbom i onima koji su dali svoje živote za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Gospodo političari, pustite naše heroje da počivaju u miru jer oni su to zaslužili, a vi ako želite pomoći boračkoj populaciji, nemojte to raditi dirajući u svetinje, nego pomozite donošenju najpovoljnijih zakonskih rješenja za dobrobiti cjelokupne boračke populacije ,navodi se u saopćenju Saveza RVI HNK, JOB HNK “Unija veterana”, UG DNRP “Zlatni ljiljan” HNK i OPŠiPB HNK.

Inače, u saopćenju SBB-a od prije nekoliko dana čak nije ispravno ni napisano ime Midhada Hujdura Hujke, jednog od devet narodnih heroja odbrambeno-oslobodilačkog rata.

wew

 

(Izvor: Saff)

Tagovi
Objavio: Tue, 19/09/2017 - 19:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top