Bosanac izrešetao vlasnika zagrebačkog noćnog kluba

Home

Bosanac izrešetao vlasnika zagrebačkog noćnog kluba


Tridesetdevetogodišnji državljanin Bosne i Hercegovine Mirko Marić osumnjičen je da je u nedjelju oko 3 sata poslije ponoći ispalio pet hitaca u vlasnika zagrebačkog noćnog kluba “Element” Stipana Ivića. Zbog zadobijenih povreda Ivić se nalazi u komi u Jedinici intenzivnog liječenja Kliničke bolnice Sestara milosrdnica.

Prema pisanju portala “Jutarnji.hr” Marić je priznao policiji da je pucao u Ivića. “Priznajem da sam pucao i dobrovoljno sam se predao. Ne želim dalje odgovarati na pitanja tužioca”, navodno je rekao Marić. Prema pisanju zagrebačkog portala njih dvojica su i ranije imali nesuglasica.

Prema tvrdnji tužilaštva, radilo se o klasičnoj sačekuši jer se Marić blizu Ivićevog noćnog kluba “Element” dovezao u nedjelju devet minuta nakon ponoći i čekao u zasjedi da se on pojavi. Kad je on došao, prišao je vozačevim vratima i ispalio u njega pet hitaca iz revolvera. U obračun je krenuo taksijem.

Prvo se oko 23.30 sati iz Ivanje Reke dovezao u stan u Zagrebu na II Kanalskom putu, u kojem je neprijavljeno boravio. U stanu je uzeo revolver sa municijom, pa opet taksijem krenuo prema “Elementu” gdje je stigao devet minuta nakon ponoći.

Čekao je gotovo tri sata da se Ivić pojavi, s namjerom da ga ubije zbog ranijih nesuglasica i neriješenih međusobnih odnosa, tvrdi tužilaštvo.

Nakon što je teško ranio Ivića, trčeći se udaljio s mjesta događaja. Nadzorne kamere koje pokrivaju “Element” snimile su muškarca u svijetloj obući, tamnim hlačama i majici s kapuljačom. Marić je pješke došao do hotela “Antunović”, gdje su ga također snimile nadzorne kamere.

Policija je od taksi operatera ustanovila da ih je Marić u 4.15 sati nazvao sa svog broja koji koristi i za dvije minute taksi ga je već vozio prema Kozari boku.

Policija je izuzela snimke s nadzornih kamera. U nedjelju ujutro u pratnji svog advokata Velimira Došena, Marić je došao da se preda u policiju u Heinzelovu ulicu i donio oružje i čahure.

Na obradi je bio do ponedjeljka, a pretražen je stan u kojem je nađen i revolver iz kojeg je pucano u Stipana Ivića. Nakon ispitivanja u državnom tužilaštvu, Marić je odveden sudiji za prethodni postupak zagrebačkog Županijskog suda, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, s obzirom na to da je već osuđivan zbog pokušaja nanošenja teških povreda.

Tužilaštvo je predložilo da se u istrazi protiv Mirka Marića, koji se tereti za pokušaj ubistva, ispita deset svjedoka, među njima i Ivica Ivić, brat Stipana Ivića. Tokom istrage trebaće ustanoviti šta je bio neposredni “okidač” za ovaj pokušaj teškog ubistva.

 

(Izvor: Nezavisne)

 

Tagovi
Objavio: Tue, 09/05/2017 - 15:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top