Brojni pacijenti imali hitnu intervenciju Hitne službe Doma zdravlja

.
Nove servisne informacije.

 

-Uredno je elektronapajanje i vodosnabdijevanje kladuške općine, saznajemo u Poslovnici „Elektrodistribucije“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 -56 pacijenata zatražilo je medicinsku pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje, a dežurni su bili doktori Samra Alibegić, Abdulah Fazlić i Adnan Kajtazović.

-Miran je period iza kladuških vatrogasaca, kao i službenika Policijske stanice Velika Kladuša.

-U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura između 23 i 28 stepeni.

-Usljed pretežno nestabilnog vremena, sa pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje, biometeorološke prilike će biti relativno nepovoljne. Pri tome će mirniji san i svježina kao posljedica pada temperatura, povoljno djelovati i djelimično ublažiti negativne efekte pogoršanja. Promjenjivo vrijeme bi kod osjetljivih osoba moglo doprinijeti umoru te uzrokovati umjerene poteškoće poput glavobolje i lošije koncentracije.

 

Stanje na putevima

-Zbog sanacionih radova na magistralnoj cesti Cazin-Velika Kladuša (put prema GP Velika Kladuša) saobraća se usporeno, naizmjenično jednom trakom. Savjetujemo korištenje alternativnih puteva.

Sanacioni radovi su aktuelni i na magistralnim putevima: Ključ-Sanski Most, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Tarčin-Konjic, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja od 10 do 20 minuta.