Budite dio velikog, regionalnog okupljanja o električnim i hibridnim vozilima

,

Sedmica električnih i hibridnih vozila Sarajevo - EV WEEK 2024 je regionalni forum i sajam izlagača posvećen hibridnim i električnim vozilima koji se održava u našoj zemlji.

Tokom EV WEEK-a, 26. i 27. februara 2024. u hotelu Hills na Ilidži, učesnici će imati priliku čuti izlaganja vodećih stručnjaka iz oblasti elektromobilnosti iz BiH, regiona i EU, a osim toga, moći će posjetiti i sajam izlagača, gdje će najvažnije kompanije predstaviti svoja električna auta, bicikla, motore, autobus, punjače, baterije i 'pametna rješenja', te prezentirati svoja dostignuća i planove za dalji razvoj. Opel Auto Wallis Cro Distribution je zlatni, dok su Hyundai Auto BH, Grand Automotive, BH Pošta, Agram i Volvo Car Centar Sarajevo srebreni sponzori. Važan dio ovog događaja biće i Sati studetskih ideja, gdje će biti prezentirani i nagrađeni najbolji studentski radovi i ideje iz oblasti daljeg razvoja ove kreativne i brzorastuće industrije, a koji će biti podržani od Fondacije prof. dr. Boran Pikula. 

EV WEEK 2024 je prilika da se ''sustigne'' budućnost, sve ono što donose hibridna i električna vozila koja su neminovnost, što potvrđuje podatak da je već u EU 15% upravo ovakvih automobila, te da se razumije i promovira kao važan dio odgovora na klimatske promjene, dekarbonizaciju i očuvanje okoliša za generacije koje dolaze. Na konferenciji će biti govora i o aktuelnoj poziciji i zakonodavnom okviru BiH i zemalja regije u procesu elektromobilnosti, kakvi su planovi i vizije za budućnost... Posebno će biti važno čuti o izgradnji infrastrukture punionica u BiH i regiji, o aplikacijama, inovacijama i rješenjima koja će uskoro biti prisutna i na našem tržištu. Na Sedmici električnih vozila govorit će i naši najbolji profesori i novinari iz autoindustrije, o njihovim iskustvima sa električnim vozilima, kuda generalno ide svijet automobila, kako ih ocjenjuju korisnici EV-a, a biće predstavljene i institucionalne mogućnosti subvencioniranja, te druge linije nabavke ovih vozila.

Organizatori EV WEEK 2024 su Mervik d.o.o. Sarajevo, Mašinski fakultet Sarajevo i Sarajevo energy forum – SEF. 

Broj mjesta za učešće je ograničen. Mogućnost za prijavu na Sedmicu električnih vozila je još otvorena i istu možete izvršiti na https://ev-week.ba/.