Cazin: Dvije saobraćajne nesreće i novi slučaj nasilja u porodici

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 4 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija, od toga jedno krivično djelo, gdje se radilo o "nasilju u porodici" u Pećigradu. Javni red i mir remećen je dva puta, u Karauli od strane tri lica drskim ponašanjem i prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica, te u Gradini naročito drskim ponašanjem od strane dva lica. 

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na M4,2, Donja Lučka, došlo je do sudara 2 m/v, gdje je jedno lice lakše povrijeđeno. Jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede i u sudaru 2 m/v u Ćoralićima.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 50 pacijenata dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 20.09.2019. godine: 09:00-10:00 sati trafo-područja: Toromani, Gornja Koprivna, SE Koprivna 1, GSM repetitor Sljeme, Duratovići, Mrtolosi, Mizići, Bečići, Ponjevići, Elkići, Liđani, Ljubijankići, Elkasova Rijeka i Fejzagići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka: Save, Une, Drine, Spreče, Vrbasa i Lašve. Vozače na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju prilagođenu uslovima na putu.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetima Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok se na dionici Podlugovi-Sarajevo sjever saobraća dvosmjerno u dužini od 3 km.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00:30 do 04:30 sati. Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jajce-Jezero.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Izvor: