Cazin: Dvije saobraćajne nesreće u protekla 24 sata- na Gnjilavcu i Ćoralićima

.
SERVISNE INFORMACIJE Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -1°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije. Na Gnjilavcu i Ćoralićima je došlo do sudara 2 m/v, prilikom kojih je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih lica nije bilo.

 

Vatrogasna jedinica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 47 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je je uredno, nema najavljenih radova. Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova dana 21.01.20222. doći do prekida u isporuci električne energije za trafopodručje Stijena u vremenskom periodu 09:00-15:30 sati.

 

Stanje na cestama 21.01.2022.

 

Zbog sniježnih padavina koje su zahvatile veći dio Bosne i Hercegovine, saobraća se po mokrom i zasniježenom kolovozu u višim predjelima. Posebno je otežano kretanje na putevima u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima zemlje, gdje su padavine intenzivnije.

 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

 

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.