Cazin: Fizički obračun, evidentirana i saobraćajna nezgoda

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 3°C, dok je vodostaj Mutnice 60,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala dvije intervencije: jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu. Tako je u Ulici generala Izeta Nanića došlo do nanošenja težih tjelesnih povreda (TTP), dok je, kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, u Ulici bošnjačkih šehida 1 m/v udarilo u rasvjetni stub, pri čemu je pričinjena materijalna šteta. Niko nije povrijeđen.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 43 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje odvija se uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 19.10.2021. godine

od  09:00 do 15:30 sati  kupci sa trafopodručja: Mutnik 1 i 2, Mutnik Harbaši, Rajak 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Razvoj,

Dana 20.10.2021. godine

od  08:30 do 15:30 sati  kupci sa trafopodručja: Tržačka Platnica 1 i 2, Donja Barska Kožar, Kovačevići 1, 2 i 3 Hasanagići, GSM Nuhanovići, Hajder, Murići, Čajići Vodovod, Čajići 1 i 2,

Dana 21.10.2021. godine

od  09:00 do 15:30 sati  kupci sa trafopodručja: Gornji Nadarevići, Krivajski Puškari 1 i 2, Krivaja 1 i 2, Hirkići, Lulići, Hamulići, Porčići
od  09:00 do 15:30 sati  kupci sa trafopodručja: Trstovac, Farma Prkos, Gradina-Čardak, Prkos, Muranovići, Separacija Liđan, Betonara Vrelo, Dehidratorska Vrelo, Vrelo.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog saobraćajne nezgode  koja se dogodila u mjestu Trnjaci, na magistralnom putu Bijeljina-granični prelaz Rača, obustavljeno je saobraćanje.

Magla jutros otežava saobraćanje na dionicama dolinom rijeka: Une, Sane, Save, Bosne, Spreče i Lašve. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a ponegdje i mjestimično klizav, pa apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Zbog izvođenja neophodnih radova, dvosmjerno saobraćanje suprotnom trakom od zone radova, aktuelno je na dionicama autoputa A-1 Kakanj-Visoko (na mostu u naselju Dobrinje) i Podlugovi-Sarajevo sjever.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (u tunelu „Crnaja“), Donji Vakuf-Jajce (Skela), Nemila-Žepče (Donja Golubinja), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Šipovo-Jezero i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Izvor: