Cazin: Jedno lice optuženo za neovlašteno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -2 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom porastu i iznosi 98,00 cm.

Policijska stanica Cazin u protekla 24 sata zabilježila je jednu intervenciju.

U naselju Ćoralići došlo je do krivičnog djela "neovlašteno posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" od strane jednog lica.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 45 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da se zbog novih snježnih padavina jutros sporije saobraća na putevima u našoj zemlji, posebno na dionicama u višim predjelima. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj-Vlasenica, Tuzla-Bijeljina, Sarajevo-Foča-Gacko, Han Pijesak-Vlasenica, Novi Travnik-Bugojno, Livno-Kupres, Livno-Bosansko Grahovo i Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad.

Upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je na dionicama: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Bosanski Petrovac-Drvar, Mokro-Rogatica i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor.

Na putevima u jugozapadnim krajevima puše jak vjetar koji mjestimično stvara snježne nanose. Na ostalim dionicama saobraća se po mokrom kolovozu, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima: Bugojno-Novi Travnik, Trebinje-Stolac i Žitomislići-Doljani. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.  

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.