Cazin: Požar asfaltne baze u Huremagićima, saobraćajna nesreća na Ćupriji

12
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 2°C, dok je vodostaj Mutnice 1,10 m.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala jednu intervenciju, i to kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, na Ćupriji je došlo do sudara 2 m/v, prilikom kojeg niko nije povrijeđen, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju, i to gašenje asfaltne baze u Huremagićima.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 52 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Vodosnabdjevanje

Naime, nakon što je Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać odgodila planske radove isključenja električne energije dana 01.12.2021. godine, iz Vodovoda poručuju da, vezano s tim,  neće biti prekida niti u isporuci vode sa izvorišta Vignjevići i Ljubijankići. Međutim, zbog radova na cjevovodu kod Vatrogasnog doma doći će do prekida vodosnabdjevanja za naselja Bašče, Alagić ograde, Klisa i stari dio grada u vremenu od 7:30 do 16:00 sati.

Elektrosnabdjevanje

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da su odgođeni planski radovi u Cazinu na elektroenergetskim objektima, a koji su najavljeni za 01.12.2021. godine (srijeda) prema sljedećem rasporedu:

  • od 05:30 do 06:00 za trafopodručja: Ćoralići 2 Škola, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, TPP, Mutnik 1 i 2, Harbaši, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Rajak 2, Razvoj, Robot i Poslovna zona Kapići, SE Cazin 1, Horozovići Misaljevići, Huremagići, Asfaltna baza, Separacija 1, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Separacija Huremagić, Ciglana 1, Medik, RP Ćoralići;
  • od 09:00 do 15:00 dana 01.12.2021. godine za trafopodručja: Mala Lisa, Mala Lisa 3 i 4, Incel 1 i 3, Vignjevići, Vodovod Vignjevići, Šepići 1 i 2, Suljići, Donja Koprivna 1 i 2, Cazinka, Rakovići, Kržalići 1, 2 i 3, Vodovod Ljubijankići, Fejzagići, Ljubijankići 1 i 2, Elkasova rijeka, Ponjevići 1 i 2, Elkići, Liđani, Bečići, Gornja Koprivna 1, 2 i 3, Vodovod, Osmančevići, Duratovići, Mizići, Toromani 1 i 2 i GSM Repetitor Sljeme, Solarna Elektrana Koprivna, Handanagići, Ostrožac brdo 1 i 2, Durići, Ostrožac Centar i Škola, Prošići 1, 2 i 3, Ostrožac Grad, GSM Repetitor Sedra, Sedra, Srbljani, Herića Brdo, Polje 1 i 2, Polje Vodovod, Čataci, Glogovac 1 i 2, Brezik, Selimovići, Silići 1 i 2, Gnjilavac 5, Gnjilavac durići, Badići, Gnjilavac 2 i 3, Delalići, Šukani, Tatari, Stijena 5 Ilijaševac, Bajrići, Zmajevac, Mehmedovići Podgredina, Stijena Vodovod Centar, Vilenjača Škola, Mehulići, Vilenjača Škola i Vodovod, Vilenjača, Gornji Nuhići, Vilenjača Poljane, Donji Nuhići, Podgredina 1,2 i 3, Sivići, Šolići, Donji Memići, Memića Brdo 1 i 2, Krehića vodovod.Ikanovići, Kličići, Herića Brdo, Polje 1 i 2, Selimovići, Brezik, Polje Vodovod, Čataci, Glogovac 1 i 2, Silići 1 i 2. Stijena 2, 3, 6, Hepići, Nuhići, Jakupovići, Miostrah 1, 2, 3, 4, 5 i 6, i GSM Miostrah, Pilana Budo S, Donji Malići, Farma Mušića Bare, Bajrići Skladište, GSM Gomila, Vodovod Sivići, Farma Bajrić i RP Stijena.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, na dionicama u višim predjelima mjestimično ima zaostalog snijega i leda. Poledice ima i na dionicama preko mostova, kao i na prilazima tunelima. Upozoravamo i na mjestimično jače udare vjetra, posebno u sjeverozapadnim krajevima, kao i na učestale odrone. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putu Vrbaška-Draksenić (put koji vodi prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila (osim vozila kojima se vrši dostava na teritoriji opštine, lokalnog stanovništva i vozila hitnih službi), a alternativni pravac je preko Banja Luke i Prijedora.

Na magistralnom putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Olovo-Kladanj-Tuzla (Olovske Luke i u blizini kamenoloma Stupari), Konjic-Jablanica-Mostar (tunel Crnaja i dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Nemila-Žepče (Želeće), Blažuj-Gromiljak (Radanovići), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.