Cazin u protekla 24 sata: Dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira

v

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeno je nekoliko događaja i pojava, kako su izvijestile nadležne institucije:

  1. Policijska stanica Cazin Intervencija: U evidentiranim događajima, zabilježena su dva krivična djela, kao i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.
  2. Profesionalna vatrogasna jedinica Cazin: Nisu imali nikakvih intervencija u proteklom periodu.
  3. Hitna medicinska pomoć: Zabilježeno je 112 pregleda povreda, te su sanitetska vozila korištena u dva slučaja.
  4. Vodosnabdijevanje: Stanje je redovno, bez izvještenih problema.
  5. Elektrosnabdjevanje: Obavijest od podružnice “Elektrodistribucija” Bihać glasi da će snabdijevanje električnom energijom biti uredno.
  6. Komunalne usluge: Odvoz komunalnog otpada odvija se prema redovnom rasporedu.
  7. Stanje na cestama: Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu. U nekim područjima, zbog magle i smanjene vidljivosti, vozači se upozoravaju na sporiji promet. Posebno se ističu radovi na dionicama Ključ-Sanski Most i na ulazu u Neum, gdje je saobraćaj preusmjeren na obilaznice. Također, izvode se sanacioni radovi na nekoliko magistralnih puteva, što može rezultirati sporijim prolaskom vozila na tim lokacijama. Na graničnim prelazima, promet putničkih vozila se odvija uz kraća zadržavanja. Vozače se upozorava da voze oprezno, držeći odstojanje između vozila i koristeći sigurnosne pojaseve.