U Cazinu udario vozilom u semafor, zabilježeni i teška krađa, nebriga o djetetu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -3 stepena Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u blagom padu i iznosi 84,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je u protekla 24 sata sedam intervencija.

Na Gnjilavcu je došlo do krivičnog djela "teška krađa", dok je javni red i mir remećen triput. Do drskog ponašanja jednog lica prema drugom došlo je u naselju Ćoralići, a omalovažavanje ovlaštenog službenog lica evidentirano je na parking prostoru ispred Konzuma u Jošanima.

Na Alincu je došlo do nebrige roditelja prema djetetu - maloljetniku, te puštanju spomenutog 23:00-05:00 sati da slobodno luta gradom.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, evidentirane su tri saobraćajne nesreće, i to na M4,2 u Puškarima i Ćupriji te na R401B u Donjoj Koprivni.

Dva lica zadobila su lakše tjelesne povrede (LTP) prilikom slijetanja vozila sa cesteu Puškarima, dok je u Donjoj Koprivni u sudaru 2 m/v prošlo bez povrijeđenih lica. Na Ćupriji, za sada NN lice, udarilo je u semafor.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 66 pacijenata, a sanitet je korišten jednom..

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Nema planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

BIHAMK upozorava da je kolovoz pretežno mokar, a zbog niskih temperatura upozoravaju na moguću poledicu. 

Poseban oprez savjetuje se u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i na planinskim prevojima.

Vozače na svim putnim pravcima savjetujemo da voze oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.