Cazinjanin prevario migrante: Prevezao ih do šume u BiH i rekao im da je Hrvatska

Kako smo prethodno pisali na našem portalu, Cazinjanin, inicijala B.A (1986) počinio je u proteklom periodu krivično djelo okategorisano kao "Prevara".

Naime, migranti iz Iraka su licu B.A dali 350 eura i mobilni telefon da ih prebaci u Republiku Hrvatsku, koji ih je u vozilu marke Audi dovezao na njima nepoznato mjesto, i rekao im da su stigli u Republiku Hrvatsku, a gdje su kasnije lica iz Iraka utvrdila da se radi o prevari te sve prijavili Policijskoj stanici Cazin.

"Dana 19.07.2018.godine, PS Cazin obratili su se  H.R.(1986), H.R. (1993) i M.A.(1979, svi iz Iraka, koji su prijavili da su NN licu dali određen novčani iznos kako bi ih isti prevezao u R Hrvatsku, a da ih je isti odvezao na njima nepoznatu lokaciju te im rekao da se nalaze u R Hrvatskoj", kazala je za naš portal Snežana Galić.

Kako je prenio Fokus, istragom koju su proveli pripadnici MUP-a USK-a utvrđen je identitet ovog prevaranta.

„Radom na terenu pronađen je B.A. (rođen 1986.). Službenici policije su poduzeli neophodne službene radnje, a potom će Kantonalnom tužilaštvu USK-a Bihać dostaviti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv B.A., zbog počinjenog krivičnog djela iz čl.294. KZ FBiH ‘Prevara', kazala je Galić.