Cijeli region zahvatilo olujno nevrijeme, najviše pogođen Novi Sad

Home

Cijeli region zahvatilo olujno nevrijeme, najviše pogođen Novi Sad


Cijeli region je u proteklo vrijeme zahvatilo jako nevrijeme praćeno grmljavinom i olujnim vjetrom, a najviše su pogođene Hrvatska i Srbija. Najveća oluja pogodila je Novi Sad, gdje je smrtno stradala jedna žena.

Regionalni mediji su u proteklom periodu, naročito od sinoć, izvještavali o jakom nevremenu u hrvatskim i srbijanskim gradovima, a očekuje se da će nevrijeme zahvatiti i veće područje Bosne i Hercegovine.
 

Nevrijeme u HrvatskojVeliko nevrijeme sinoć je napravilo nered u dijelovima unutrašnjosti Hrvatske, a zatim se proširilo i na veći dio Jadrana. Nevrijeme je nakon 22 sata pogodilo otok Cres, a prema pisanju hrvatskih medija, centar grada je potpuno potopljen.

U Velikoj je Gorici, kako prenosi Jutarnji list, padao grad veličine oraha, a lokalni portali pišu da je najgore nevrijeme pogodilo Kurilovac, gdje su stradali brojni vrtovi i plastenici. U Velikoj Gorici jak vetar lomio je grane drveća i suncobrane po terasama kafića.

Nevrijeme je u Gorici trajalo dvadesetak minuta, dok su u centru Zagreba olujni vjetar i kiša trajali desetak minuta.
 

Nevrijeme u VojvodiniSnažna oluja pogodila je Novi Sad u kojem je jedna žena stradala nakon što je drvo palo na njen automobil.

Na ulazu u grad iz pravca Zrenjanina kod Šangajske rasksrnice drvo je palo na automobil, a vatrogasci su izvukli povrijeđene iz automobila. 

Prema pisanju lokalnih medija, vatrogasci su isjekli automobil u kojem je jedna žena smrtno stradala. Poginula je na licu mjesta i ljekari su mogli samo da konstatuju smrt. 

U automobilu se nalazio i muškarac star 83 godine, a prevezli su ga u Klinički centar Vojvodine u svjesnom stanju. Zadobio je teške tjelesne povrede.

 

(Izvor: Klix)

Tagovi
Objavio: Čet, 29/06/2017 - 14:33

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top