Akcija Kubikus: Predložen pritvor za inspektoricu Mirjanu Jočić

Home

Akcija Kubikus: Predložen pritvor za inspektoricu Mirjanu Jočić


BANJA LUKA - Specijalno tužilaštvo Republike Srpske predložilo je određivanje 30-dnevnog pritvora za inspektoricu u republičkoj Upravi za igre za sreću Mirjanu Jočić, dok je druga inspektorica Anita Vračić puštena da se brani sa slobode, rečeno je Srni u ovom tužilaštvu.

Obje inspektorice slobode su lišene jučer ujutru u nastavku akcije "Kubikus". Pripadnici MUP-a RS pretresli su prostorije Uprave u Banjoj Luci po naredbi Okružnog suda i pod nadzorom Specijalnog tužilaštva RS.

U ovoj akciji prije tri dana uhapšeno je 13 osoba zbog sumnje da su organizovanjem nedozvoljenih igara na sreću putem interneta, bez licence i odobrenja Republičke uprave za igre na sreću, oštetili budžet RS za milionski iznos i pribavili protivpravnu imovinsku korist u višemilionskim iznosima, javlja Srna. 

Policija je oduzela oko 270.000 KM gotovog novca, pet skupocjenih vozila preliminarne vrijednosti oko 400.000 KM i više stotina računara. Za još jednom osobom se traga, a u akciji je oduzeto nekoliko servera koji su omogućavali računarima da budu povezani.

Pretresi su izvršeni na 39 lokacija na području RS u opštinama Banjaluka, Laktaši, Gradiška, Prnjavor, Srbac, Pale, Istočno Novo Sarajevo, Foča, Čelinac, Bijeljina, Srebrenica, Bratunac, Zvornik, Vlasenica, Bileća i Gacko.

 

(Vijesti.ba)

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 18:13

Facebook komentari

Back to top