Uprava Maccabija na 10 dana suspendirala Medunjanina!

Home

Uprava Maccabija na 10 dana suspendirala Medunjanina!


Harisa Medunjanina zbog pokušaja tuče sa Motti Ivanirom, trenerom Maccabija iz Tel Aviva, Uprava kluba suspendirala je na narednih 10 dana, najnovija je vijest iz Izraela. 

Ipak, postoji mogućnost da naš reprezentativac ne bude otjeran, odnosno hitno prodan od strane popularno zvane izraelske „žute podmornice“. Navodno, nakon incidenta u Haifi poslije, a poraza Maccabija od Hapoela (0:2) u 14. kolu šampionata Izraela, predsjednik kluba Mitch Goldhar razmišlja da otkaz uruči treneru Ivaniru. 

 

Ivanir je u posljednja tri meča našeg igrača ostavljao na klupi te je u isto toliko susreta i izgubio. Međutim, epilog cijele priče bit će poznat u tekućoj sedmici, dok mediji u Izraelu pišu da bi na klupu Maccabija mogli sjesti Izraelci Eli Gutman, Dror Kashtan ili Francuz Luis Fernandeza.

 

O incidentu su počele curiti informacije prema kojima je Medunjanin trenera Ivanira nazvao „klovnom“. 

 

„Ne znam gdje je Medunjanin naučio tako govoriti i tako se ponašati. Sasvim sigurno je da predsjednik kluba neće ostati neutralan. On će iskoristiti situaciju da napadne trenera Ivanira. Ovakva situacija trajala je duže, a ne u posljednjoj utakmici“, istakao je Medunjaninov saigrač u izraelskim medijima te naglasio: 

 

„Nakon utakmice u Haifi došlo je do velikog incidenta u svlačionici. Fizički obračun spriječili smo mi, ostali igrači, ali je palo nekoliko teških riječi između Medunjanina i Ivanira“.

 

uskportal

Objavio: Tue, 06/12/2011 - 00:40

Facebook komentari

Back to top