CRKLI DABOGDA, SVE STE NAM UKINULI PA SAD HOĆETE I VIZE !

Home

CRKLI DABOGDA, SVE STE NAM UKINULI PA SAD HOĆETE I VIZE !


Dabogda svi pocrkali ! Ukinuli su nam sve i sad hoće još i vize da nam ukinu !!!

Zavapi tako jedna vremešna starica na vijest da će  uskoro skinuti katanac sa vrata šengenskog pašnjaka, pa ćemo kao normalni evropski narodi moći da se svakodnevno napasamo evropske ljepote.

PIŠE: KENAN ALAGIĆ 037

Znači ukinuli su ili ukinuće.Mada ta riječ kod nas ima potpuno drugo značenje  u bosanskom političkom riječniku.Ovaj termin nalazimo u publikacijama dr.Harisa Siladžića kao što su „Ukini se sam“ i „Ukidanje Republike Srpske za početnike“.

U vapaju vremešne starice,koja rekao bih vapi i za biometrijskim pasošem,nazire se gorka istina.

Ukidanjem viza ukinuli su mi majčinski odnos službenice u austrijskoj ambasadi koja tako zainteresirano pita kuda idem,koliko para nosim,ko mi je taj kojem idem,zašto uopšte idem,ko mi je sve na kućnoj listi i na kome je gruntovno moja vlastita kuća.

Ukinuće mi zadovoljstvo popunjavanja formulara za vize i dijelu u kojem piše da sam prije živio u SFRJ a danas u BiH i da sam sa svojih nešto više od 30 godina imao stalno prebivalište u dvije jake evropske zemlje !

Ukinuće mi zadovoljstvo da me odbiju bez obrazloženja i to ne znam  narednih 15 dana,pet puta pakujem i raspakujem kofere i milošte za domaćine u Austriji,a onda mi se javi čistačica u ambasadi koja kaže da službenica koju tražim pod tim imenom uopšte i ne postoiji u toj zgradi.

Pa zar mi mogu ukinuti zadovoljstvo da kroz rešetke gledam nadobudnog sarajevskog „jarana“ koji radi u ambasadi i koji kao logornik na svako kašljanje okupljenih poziva policiju da nas odmakne od vrata,da platim osiguranje za boravak i prije nego mi odobre vizu,da dva puta prevalim put do Sarajeva i nazad da mi kažu : Žao nam je, nemate jake garancije.Pa u ovoj zemlji jaču garanciju ima kineski jo-jo nego ja.

Pa zar nam možete ukinuti spoznaju da Golf „dvojka“ 1986.godište, TDI crveno, ne vrijedi

6 hiljada maraka nego 100 eura ? A još intercooler !

vizekenanZar ćete nam ukinuti vize i stvarno dopustiti da dodjemo gore i vidimo da ne postoji brašno od kojeg su neke naše žene u ratu ostale trudne,dok su im muževi ovdje ratovali ?

Mi ćemo moći doći kod vas i vidjeti brojne poznanike i prijatelje koji će nas naučiti kako i kada se ide ka kvarcanje,kako su patike NIKE original samo „gore“, kako se idealno miješa crvena votka i Red Bull,stvarno ćete nam to pokazati kad nam ukinu vize ????

Hoćete li nam pokazati „porniće za cijelu obitelj“ i odvesti nas na striptiz u društvu roditelja, da i mi to vidimo.Razumite nas mi smo „bosančerosi“, mi to nemamo priliku vidjeti.Hoćete li….Obećajte nam.

Mi vam obećavamo da ćemo uredno doći,pospremiti vaše sobe i WC,pokupiti lišće i pokositi travu, tiho zapjevati u nekom klubu petkom i u nedjelju popodne u kombiju sa zarićima,mistrijom i fanglom pozada, krenuti put Bosne….

„Samo za tebe i ljubav tvoju zanosnu, vraćam se majci u Bosnu….“

Objavio: Sat, 03/12/2011 - 23:59

Facebook komentari

Back to top