Cvijanović: Dan RS slavimo iz ljubavi, a ne inata

.
Namjera nikada nije bila da se neko iritira, rekla je Cvijanović

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da kad je riječ o obilježavanju dana ovog bh. entiteta namjera nikada nije bila da se neko iritira, već da se "okupimo oko praznika koji je historijski i suštinski važan za sve nas i mi ga proslavljamo iz ljubavi, a ne inata".

- Ali, nažalost, mi živimo u zemlji u kojoj je i samo postojanje Republike Srpske iritantno za "političko Sarajevo", tako da je njihov odnos prema tom prazniku samo manifestacija njihovog sveukupnog odnosa prema RS. I kad bi se svi povukli u svoje kuće i tamo svako za sebe u tajnosti obilježio dan RS, čak ni to ne bi bilo po volji sarajevskim političarima - kazala je Cvijanović.

Entitetska predsjednica je upitala u čemu je onda poenta “recepta” Mirka Šarovića da se dan RS obilježava na način da “nikoga ne iritira” ili da “nikoga ne dira”.

- Ne znam dokle misli Šarović da bi Republika Srpska trebala ići u povlačenju pred sarajevskim što hirovima, što bezobrazlucima - rekla je Cvijanović i poručila da se dan RS obilježavao i obilježavat će se na svečan način.