Dačić: Zapad traži da ne iritiramo Albance

Zapad traži od Srbije da obustavi diplomatsku akciju kojom utiče na države koje su priznale Kosovo da taj stav preispitaju i ponište, jer se time narušava dijalog sa Prištinom, javlja Tanjug.

"Albanska strana se žalila zapadnjacima na mene, a Zapad traži da prestanemo sa tim jer to iritira Albance, i, kao , šteti dijalogu , dok su njihova lobiranja za nova priznavanja i članstva u međunarodnim organizacijama u redu", kaže Dačić za Novosti.

Članstvo Kosova u Interpolu

Govoreći o odluci Grenade, koja je povukla priznanje, on kaže “da je to još jedan veliki rezultat, ne samo u osporavanju kosovske nezavisnosti, već u shvatanju tog problema da se on može rešiti samo dijalogom, a ne, kako to Kosovo smatra, da je stvar već rešena“.

"I priliko glasanja za njihovo članstvo u Interpolu videće se da ta stvar nije rešena i da je lažna lista Prištine o broju država koje su priznale Kosovo. Pošto, navodno, imaju toliki broj država, onda se može očekivati da će biti primljeni u Interpol, a ja mogu da garantujem da se to neće desiti", kaže Dačić.

Povodom komentara iz Prištine da povlačenje priznanja Kosova od Grenade i Komonvelta Dominika nisu tačne informacije, Dačić odgovara:

"Ako Kosovo stvarno misli da lažem, neka pogleda ko će glasati za njih."