Dadilja tvrdi da ove četiri igračke nikad ne bi držala u kući

ć

Osim hrane, gušenje kod djece mogu izazvati i sitni predmeti koji se nalaze u gotovo svakom kućanstvu, ali i neke igračke. Dadilja, koja se na društvenim mrežama predstavlja kao The Enchanted Nanny, objavila je popis igračaka koje nikada ne bi držala u svom domu upravo zbog toga što predstavljaju rizik od gušenja.

- Prva stvar su vodene perlice. One su nepotrebne. Ako želite nešto što će pružiti potpuno isto osjetilno iskustvo, koristite tapioku. Vodene perlice su doslovno osmišljene tako da se šire kada dođu u dodir s vodom. Ako ih dijete slučajno proguta, stvaraju ogroman problem - rekla je.

Izbjegava sve igračke koje imaju gumb-baterije.

- Izgledaju poput sjajnog slatkiša i, ako ispadnu, što se događa kod jeftinih igračaka, jako su opasne. Ako se progutaju, mogu biti kobne - dodala je dadilja, piše Index.hr.

Pogledajte video ovdje.

Na popisu ove dadilje su i klikeri koji su djeci mlađoj od pet godina zanimljivi, ali i primamljivi za stavljanje u usta. Opasni su i za kućne ljubimce.

I na kraju, dadilja ističe naučne setove.

- Ludo je što se oni prodaju. Postoji mnogo sjajnih naučnih knjiga koje možete nabaviti, a u kojima su opisani različiti sigurni eksperimenti koji ne uključuju hemiju - zaključila je.