Dautović iz SDA pobijedio u Travniku zajedničkog kandidata Trojke (SDP- NS - NiP)

asd
Kenan Dautović, kandidat SDA pobijedio je i izabran je za novog načelnika općine Travnik na današnjim izborima, organiziranim nakon što je na proteklim općinskim izborima pobjednički kandidat preminuo. Zajednički kandidat iz stranaka opozicije, tzv. Trojke Haris Kaniža je poražen, a njegov poraz je i poruka da ova opozicija, na ovakav način okupljena neće moći ponuditi promjene za naredne izbore 2022. godine.

Model koji bi mogao napraviti promjene je prava alternativa i koalicija koja će imati kapacitet da ponudi i realizira novu i drugačiju politiku, a ne da se ‘zaglavi’ u populizam i jeftino kritizerstvo što je jedina odlika ove opozicija iz tzv. Trojke. Posebno je ovo odlika stranke Elmedina Konakovića koja je kampanju gradila na isključivoj kritici, a onda kad su dobili priliku, kao što je bio slučaj imenovanja u Gradskoj skupštini u Sarajevu, imenovanjem porodičnog kadra i očitim nepotizmom nakon čega je ova stranka izgubila veliki dio svoje podrške i neupitno oslabila sa daljom tendencijom urušavanja. 

Ovi izbori u Travniku, označiće alarm u kojem će SDA pokušati da se potpuno stabilizira, a s druge strane i da se opozicija, na drugačijim osnovama i vrijednostima okupi, ujedini i ponudi pravi odgovor za vrijeme pred nama i izbore 2022., na kojem bi konačno mogla napraviti promjene i okrenuti novu stranicu za našu zemlju.