Dešavanja na području Grada Cazina u protekla 24 sata

s

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin zabilježeno je nekoliko događaja i pojava, od kojih su neki zahtijevali intervenciju nadležnih službi.

Prvo, policijska stanica u Cazinu izvještava o jednoj intervenciji, a to je bila jedna saobraćajna nezgoda. Srećom, u ovoj nezgodi nije bilo povrijeđenih osoba, već je nastala samo materijalna šteta.

Što se tiče vatrogasne jedinice u Cazinu, nisu imali nikakvih izvještaja o intervencijama, što je dobar znak za mir i sigurnost u tom području.

U pogledu zdravstvenih situacija, evidentirano je 62 pregleda, a zabilježeno je 4 slučaja korištenja saniteta. Ovo ukazuje na normalno stanje zdravstvenih usluga u tom periodu.

 

Vodosnabdijevanje je bilo redovno, dok je elektrosnabdijevanje od strane Elektrodistribucije Bihać potvrđeno kao uredno za 5. mart 2024. godine.

Što se tiče stanja na cestama, izdato je upozorenje vozačima da obrate pažnju na dionice na kojima su učestali odroni. Također, najavljeno je da će radovi na rušenju tunelske cijevi na magistralnom putu Dobro Polje-Miljevina početi danas i trajati do kraja mjeseca, zbog čega će saobraćaj biti obustavljen. Alternativni pravci su već određeni za putnička i teretna vozila do 12 tona.

 

Na kraju, na graničnim prelazima zabilježena su kraća zadržavanja, ali promet putničkih vozila protiče nesmetano.

Ukratko, situacija na području Grada Cazin bila je relativno mirna, s nekoliko manjih događaja koji su rutinski tretirani od strane nadležnih službi.