Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović sa masom ljudi na skupu SDA u Hrasnici

.
Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) obavijestio je javnost da je izvršeno montiranje 16 respiratora ASM -812 A, koje su dobili raspodjelom od Vlade Federacije BiH.

Dok je u prvom redu zajedno sa stranačkim kolegama Izetbegović držala distancu i nosila zaštitnu masku, nesporna je činjenica da su se iza njihovih leđa ispred Doma kulture Hrasnica okupile stotine drugih članova i pristalica SDA.

Umjesto glasa struke i pozivanja na poštivanje epidemioloških mjera u krizno pandemijsko vrijeme, Ilidžanci i Hrasničani nisu se pridržavali preporuka, među kojima je prvo i osnovno - distanciranje.

Funkcioneri SDA su rado zapjevali s okupljenim sugrađanima, a među njima i direktorica najvećeg kliničkog centra u BiH. U ovoj noći, čini se, nema mjesta za preveliku brigu o pandemiji.

Vrijedi podsjetiti da je prema posljednjoj odluci Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva dozvoljeno okupljanje tek 30 osoba i na otvorenom i u zatvorenom prostoru. To zasigurno nije bio slučaj večeras na skupu SDA, ali niko nije sankcionisan zbog kršenja ove mjere.

Izvor: