Dječak (14) se ušuljao u zatvoreni zabavni park, poginuo na vožnji

,

Screenshot: YouTube/uknip 247 Live

Britanske vlasti zatražile su istragu sigurnosti putujućeg zabavnog parka, u kojem je poginuo 14-godišnjak nakon što se u njega ušuljao s prijateljima.

Mackenzie Croxford-Cook (14) iz Kenta umro je 3. kolovoza ove godine nakon što je nezakonito ušao u zatvoreni zabavni park. Zajedno s prijateljima provalio je na područje parka i skakao po trampolinu i drugim atrakcijama prije nego što je zaglavio na jednoj od njih i izgubio život. 

Danas je trebala završiti istraga o njegovoj smrti, ali je mrtvozornica Katrina Hepburn odgodila očitanje jer želi ispitati upravljača vožnjama Lukea Shufflebottoma, kao i Okružno vijeće Dovera, koje je vlasnik zemljišta.

Molili ga da siđe

"Mackenzie i njegovi prijatelji su koristili vožnju izvan radnog vremena zabavnog parka, što je završilo tragično. Pitanje je koliko je vožnja osigurana i kako su dječaci dobili pristup parku", rekla je Hepburn, a prenosi Daily Mail.

"Nemam dokaza o tome na koji je način lokacija bila ograđena i tko je u 1 sat ujutro nadzirao to područje", dodala je.

Dječaci su ispričali da se Croxford-Cook popeo na vožnju "Body Count" unatoč tome što su ga oni molili da siđe. Nakon što se popeo, poskliznuo se i pao. Obdukcijom je utvrđeno da su mu prsa bila zgnječena i da je preminuo zbog traumatske ozljede jetre i slezene.

Policija je utvrdila da se ne radi o kaznenom djelu, odnosno da se radilo o nesretnom događaju, ali su vlasti pokrenule istragu o okolnostima njegove smrti, pri čemu je utvrđeno da u parku nije bilo sigurnosnog nadzora kada su u njega stigli maloljetnici.