Djevojčicu (14) brutalno napao maskirani muškarac

policija
14-godišnjakinja iz Istočne Štajerske u utorak oko 12.30 sati pješice je išla kući sa stadiona Hartberg u smjeru B54. Prema vlastitim izjavama, upravo je kupovala u supermarketu u blizini stadiona (Martin-Luther-Platz) i htjela se sama vratiti kući pješačkom i biciklističkom stazom preko Stefan-Seedoch-Allee. U rukama je držala majčinu srebrnu torbicu.

 

Nekoliko stotina metara od supermarketa 14-godišnjakinju je iznenada napao muškarac s balaclavom na glavi. Nepoznati muškarac je djevojčici prišao s leđa i bez riječi je brutalno gurnuo od čega je 14-godišnjakinja pala na tlo. S ukradenim novčanikom i manjim količinama gotovine, bonovima i dokumentima, muškarac je konačno pobjegao pješice u smjeru Bundesschulzentrum Hartberg. Djevojka je prošla neozlijeđena i nedugo nakon toga podnijela je prijavu.

Odmah pokrenuta potraga za bjeguncem za sada je bila bezuspješna. U sklopu prvih radnji potrage policijski službenici kontrolirali su i više osoba koje odgovaraju osobnom opisu, no nije bilo nikakvih indicija o sudjelovanju u kaznenom djelu.

Počinitelj je, kako se navodi, muškarac srednje tjelesne građe, visok otprilike 180 do 190 centimetara. Na sebi je imao crnu majicu s kapuljačom, crnu jaknu, crne hlače s džepovima sa strane i crne Nike cipele. Muškarac je nosio crnu balaclavu masku i opisan je kao da ima tamnosmeđe oči.

Mole se svi svjedoci zločina – posebno u području stadiona Martin-Luther-Platz/Hartberg ili Stefan-Seedoch-Allee – da kontaktiraju policiju. Prihvaćaju se i podaci o osumnjičenicima (povjerljivo).

Odgovarajuće informacije traže se u Policijskoj inspekciji Hartberg na broj telefona 059133/6230.