Dodik: Doviđenja BiH, welcome RSexit

dodik
Mnogi sa Zapada misle da nismo sposobni brinuti se o sebi i da samo oni znaju šta nam treba. Srpski narod nema budućnosti u BiH, jer nas Bošnjaci mrze, poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u Narodnoj skupštini RS.

 

"NSRS je važno mjesto svih naših ključnih odluka i samo je ona važna za naš narod. Ne želim pričati o Ustanvom sudu. Ovaj put je Ustavni sud otišao daleko tako što je odlučujući o zakonu dao sebi za pravo da odlučuje titulara.Zahvaljujem se gospodinu Edinu Ramiću koji nam je danas dodatno otvorio oči najavivši nove apelacije i vidim da se sada smije, ali najdraže se smije onaj koji se zadnji smije", poručio je Milorad Dodik. 

"Naivno je vaše uvjerenje da će vam stranci spasiti državu. Umjesto što ste vi Bošnjaci pokušali graditi državu na međunarodnoj operaciji koja je pokušala srušiti srpski identitet, vi ste krenuli u konačni obračun. Veoma ste zadovoljni kada vide odluku Ustavnog suda, ali griješite", dodao je. 

Kako kaže, "ovaj narod nema niti jedne druge solucije nego da se bavi svojim interesima. U RS žive svi narodi i učestvuju u njenoj vlasti. Šta tu kome nije jasno. Bošnjacima je to malo iako nikada s njima nismo podvukli crtu šta je bilo i šta se desilo. Na podvali o 300 hiljada ubijenih kreirala se međunarodna politika. Ubijeno je 94 hiljade ljudi". 

"Na bazi prevare, podvale i medijske satanizacije kreirana je međunarodna politika rušenja RS. Bošnjaci koji su uzurpirali ‘čisto’ Sarajevu u čiju su izgradnju uložili puno Srbi i Hrvati. Nama danas traže da poštujemo odluku Ustavnog suda, a Sarajevo ne poštuje odluku Ustavnog suda o vojnim stanovima. Radujem se činjenici da će sve srpske stranke zajednički nastupati. Goodbye BiH, welcome RSexit", zaključio je Dodik.