Dodik kritikuje MUP RS zbog hapšenja na dan "srpskog jedinstva"

.
Kako su objavili mediji iz RS, danas je realizirana velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjoj Luci, u okviru koje policija pretresa Institut za javno zdravstvo RS

Svako ko radi javni posao i ogriješi se o zakon treba da bude procesuiran, ali nejasno je zašto su za ova hapšenja odabrali današnji dan, rekao je danas Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, komentirajući privođenja u vezi s navodnim zloupotrebama u Institutu za javno zdravstvo RS.

 

On je rekao da bi volio da se dokaže da su hapšenja opravdana, ali da će biti veoma kritičan ako se pokaže da je u pitanju zloupotreba pravosudnog sistema. Rekao je da bi se u slučaju da se pokaže da su u pitanju zloupotrebe to značilo skrnavljenje pravosudnog sistema, te da oni koji ova hapšenja sprovode na današnji dan pokazuju da im ni do čega nije stalo.

 

Naglasio je da postoje indicije da bi se moglo raditi o zloupotrebi. 

 

Kako su objavili mediji iz RS, danas je realizirana velika akcija Ministarstva unutrašnjih poslova RS u Banjoj Luci, u okviru koje policija pretresa Institut za javno zdravstvo RS. 

 

- Osim prostorija Instituta, u toku je pretres više privatnih firmi - rekla je portparolka Tužilaštva - Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, korupciju i najteže oblike privrednog kriminala Dragica Tojagić.

 

Navela je da se pretresi vrše u vezi sa sumnjama u nezakonito poslovanje Instituta u postupku javnih nabavki medicinske opreme.

 

- Pretresi se vrše po naredbi tog odjeljenja i više informacija biće poznato nakon završetka pretresa i istrage - navela je Tojagićeva.

 

Mediji su ranije izvještavala da je Institut za javno zdravstvo RS 10. aprila ove godine potpisao ugovor sa turističkom agencijom Travel For Fun u vrijednosti od 2.388.500 KM bez PDV-a za nabavku zaštitne medicinske opreme koja se koristi za sprečavanje i suzbijanje širenja koronavirusa na teritoriji Republike Srpske, piše portal Infoveza.

 

Postupak javne nabavke je sproveden putem pregovaračkog postupka bez objave obavještenja, a turistička agencija Travel For Fun je jedini ponuđač s kim su pregovarali

Izvor: