Dodik: Nastavlja se politika jačanja institucija Srpske

Home

Dodik: Nastavlja se politika jačanja institucija Srpske


BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, rekao je da će biti nastavljena politika jačanja institucija Srpske, koja treba da bude faktor u svim odlukama, pa i na putu ka Evropi.

"Ne želimo da vidimo smanjenje naših nadležnosti zbog evropskih integracija", rekao je Dodik Srni u Bratuncu i naglasio da će Srpska učestvovati u svim aktivnostima gdje je potrebna kao partner, pa bile to i evropske integracije.

Komentarišući izjavu visokog predstavnika Valentina Incka da OHR neće skoro napustiti BiH, predsjednik Republike Srpske rekao je da će jednog dana otići i Incko, a sa njim i OHR.

"Naravno da razumijem zašto je ljudima u OHR-u stalo da se bave time, jer imaju sigurne poslove i velike zarade, ali OHR, u svakom slučaju, ne donosi nikakva rješenja u BiH, već je problem. Sve što je OHR uradio danas definitivno pravi problem u BiH. Zbog ranijih odluka visokog predstavnika sada imamo problem formiranja Vijeća ministara u BiH i mnogo čega drugog", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je OHR izgubio ulogu i da je bespravno djelovao godinama, jer je imao iza sebe političku podršku velikih zemalja.

"Visoki predstavnici nisu imali pravo da nameću zakone i da smjenjuju ljude. To činjeno masovno i zato moramo da se bavimo tim pitanjem", rekao je Dodik.

Zato sve što je učinio visoki predstavnik na takav način mora biti preispitano u godinama koje dolaze, najavio je predsjednik Srpske.

(Vijesti.ba)

Objavio: Pet, 09/12/2011 - 17:15

Facebook komentari

Back to top