Dodik: Od obavještajaca sam dobio informaciju da se sprema “žuta revolucija”

Home

Dodik: Od obavještajaca sam dobio informaciju da se sprema “žuta revolucija”


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su situacije kakvu je opozicija u parlamentu Srpske pokušala da izvede na posljednjoj sjednici već viđene u Ukrajini i Makedoniji, ali da takvog scenarija u Republici Srpskoj neće biti i da građani treba da se osjećaju potpuno bezbjedno.

Dodik je za beogradsku televiziju “Hepi” rekao da je podatke o pokušaju takozvane žute revolucije u RS dobio ranije od obavještajne zajednice i da je o tome mnogo slušao u proteklih godinu dana.

“Opozicija, kao manjina, želi da nametne volju demokratskoj većini, koju onda naziva diktatorima. Ona može da opstruiše u okviru poznatih procedura, a za druge političke aktivnosti možete da izađete na ulicu ili na predviđena mjesta za to u Banjaluci, kao i svi drugi ljudi”, istakao je Dodik.

Predsjednik RS naglasio je da je u parlamentu predviđeno da se podigne ruka i glasa, a ne da neko stane iznad predsjednika Narodne skupštine, izvadi mu karticu iz aparata, iščupa mikrofon i tako pokazuje snagu ili mišiće.

Dodik kaže da su slične situacije viđene u Makedoniji i Ukrajini, ali da takvog scenarija u RS neće biti.

“Ovo je bio pokušaj treninga, pokušaj da se vidi na koji način bi to moglo ići. Naravno da neće ići! Institucije Vlade, parlamenta i predsjednika rade normalno i građani treba da se osjećaju potpuno bezbjedno”, poručio je Dodik.

Osvrćući se na ekonomske prilike, Dodik je rekao da stanje u RS nije toliko loše koliko ga neki prikazuju.

 

(Izvor: Srna)

Tagovi
Objavio: Pet, 15/09/2017 - 20:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top