Dodik pozvao Srbe da glasaju za Trumpa

r
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da vjeruje u pobjedu kandidata republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u SAD, Donalda Trumpa, jer se on, u ranijem mandatu, pokazao kao racionalan i razuman političar koji se bori se za svoju zemlju ne vodeći ratove.

“Mi ćemo se za to javno založiti”, izjavio je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže, da, aktuelna administracija SAD, koju zastupaju i diplomate američke Ambasade u BiH, predstavlja neke recidive prošlosti.

Dodik je pozvao sve Srbe u SAD da glasaju za Trumpa ako, kako kaže, “nama žele dobro”, jer bi se nakon pobjede Trumpa relaksirali odnosi sa Amerikom.

“Smatram da je demokratska struktura Joe Bidena u SAD gubitnička. Ona je bila pogubna za običnog Amerikanca i veoma štetna za globalni svijet, jer su demokrate spremne da izazivaju ratove i sukobe”, rekao je Dodik.

Dodik je istakao da nisu tačne američke priče da ovdje postoji maligni ruski uticaj, iako sa Zapada, kako kaže, utiču na svako pitanje, mnoge medije, političare, te plaćaju nevladin sektor.

 

Podsjetimo, Dodik je u decembru 2023. najavio da će proglasiti nezavisnost RS ako Donald Trump pobijedi na izborima.

“Kada je u Americi pobijedio Donald Trump, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske. Onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Trump ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao”, rekao je Dodik za TV Prva.

 

Foto : CH