Dodik: Republika Srpska ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, otvarajući manifestaciju Dani Srpske u Srbiji, da je Republika Srpska danas slobodna zajednica srpskog naroda i drugih koji žele u njoj da žive, ponovivši da je Srpska jedina u BiH samoodrživa.

Dodik je istakao da Republika Srpska ima sve elemente državnosti i ispunjava sve kriterijume da bude međunarodno verifikovana kao država.

Zahvalio je Srbiji i srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću za podršku i pomoć Srpskoj, naglasivši da je Republika Srpska zagledana u maticu Srbiju.

– Srbija ide dobrim putem na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem koji je uspio zajedno s nama da iz budžeta Srbije finansira 63 opštine u Srpskoj i četiri iz FBiH. Samo jaka Srbija može pomoći Srpskoj – poručio je Dodik.

On je istakao da su Srbi s ove i one strane Drine dio jednog naroda i jedne kulture i stoga predložio organizatorima ove manifestacije da se ubuduće zove Dani Srpske i Srbije.

Dodik je rekao da je zahvalan svima koji su na bilo koji način doprinijeli organizovanju ove manifestacije i da se raduje što će Srpska biti predstavljena u mnogim mjestima širom Srbije.

Dodik je rekao novinarima da bi iduće godine trebalo da naziv manifestacije bude promijenjen u “Dani Srpske i Srbije” jer je ona svojim obimom i značajem približila Republiku Srpsku i Srbiju, prenosi RTRS/SRNA.

Izvor: