Dodik ‘zapomagao‘ u Rusiji: "RS je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama" - Obratio se i Putin...

Dodik

Srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, poručio je očajni Dodik, koji je ranije priznao da se u Srebrenici dogodio genocid

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik obratio se na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu u Rusiji.

- Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD, a mi pronalazimo načine da se izborimo sa tim problemom - rekao je Dodik.

Kazao je da je diverzifikacija lanaca snabdijevanja naš cilj, prenosi RTRS

- U budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i treba pronaći rješenja za to. Potrebna je i dodatna zaštita djece i omladine od sadržaja na internetu. Mi u Republici Srpskoj smo studiozno pristupili ovom problemu i ovaj problem zahtijeva dodatnu zaštitu, poručio je Dodik.

Dodik je kazao da će forum biti prilika da učesnike u svom obraćanju upozna sa stavovima RS-a o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici.

- Srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, poručio je očajni Dodik, koji je ranije priznao da se u Srebrenici dogodio genocid.

Učesnicima foruma, putem videolinka, obratio se ruski predsjednik Vladimir Putin koji je poručio da svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u Crocus City Hallu kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni.