Dom zdravlja Cazin uskoro dobija novu rendgen i laboratorijsku službu

S početkom nove građevinske sezone, Dom zdravlja Cazin postat će veliko gradilište. Sanira se kotlovnica, fasada, krov, kapija, a radit će se i nova rendgen i laboratorijska služba. 

Dom zdravlja Cazin već godinama nastoji osigurati uvjete za što kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga. S tim ciljem u ovoj zdravstvenoj ustanovi spremni su novi projekti.

Posebno raduje činjenica da u Domu zdravlja Cazin rade na pripremama za novu rendgen službu koja će biti u sklopu Urgentnog centra. Na mjestu sadašnje rendgen i hitne službe planirana je laboratorija.

U pripremi je i sanacija krova na glavnoj zgradi Doma zdravlja, kao i potpuno renoviranje krova na ambulanti u MZ Tržačka Raštela, te zamjena kapije na ulazu u Dom zdravlja.

Uz aktivnosti na obezbjeđenju što boljih uvjeta za rad i pružanje zdravstvenih usluga, u Domu zdravlja Cazin rade i na proširenju palete usluga kako bi građani na jednom mjestu i što brže i kvalitetnije dobili zdravstvenu skrb. Tako je nedavno u ovoj ustanovi instaliran i mamograf, a u rad će biti pušten u što skorije vrijeme.

(M. A.)