Dragan Čović glasao za novi saziv Hrvatskog sabora

Home

Dragan Čović glasao za novi saziv Hrvatskog sabora


Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović glasao je danas u Mostaru na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora.

"Što se mene tiče i mog izjašnjavanja - zna se. Osobno očekujem da tri predstavnika naših stranaka budu u Saboru Republike Hrvatske i uvjeren sam ovaj put da te tri osobe mogu mnogo više uraditi za Hrvate BiH i uopće za BiH više nego svi prethodni koje smo imali", kazao je Čović nakon što je glasao u Osnovnoj školi "Ilija Jakovljević" u naselju Centar II.

Čović je najavio kako će tri predstavnika HDZ BiH i HDZ 1990, te HDZ-a Republike Hrvatske u Saboru raditi drugačije, prije svega zato što će biti napravljen potpuno drugačiji sistem njihovog rada.

"Očekujem da to ne bude kao do sada jedno služenje razmišljanju u Saboru RH, nego primarno u funkciji, ako već imamo svoje ljude, služenja građanima BiH i onima koji su ih birali", istakao je Čović.

Na pitanje kako komentira najave hrvatskih medija da će HDZ izgubiti izbore i to možda i najuvjerljivije do sada, Čović je kazao da se sjeća i prošlih izbora, za šesti saziv Sabora RH, kada su prognoze bile da će HDZ izgubiti sa oko deset posto razlike.

 "Tada je predsjednik HDZ-a napravio koaliciju. Kako će biti ovaj put, meni je teško prognozirati, vjerujte da se ne bavim uopće previše analizama - to neka rade oni kojima je to posao. Naš zadatak je BiH danas, ostvariti ovdje jednakopravnost hrvatskog naroda, osigurati da u BiH svi građani bolje žive, da BiH krene pravcem kojim je išla Hrvatska u zadnjih pet ili šest godina, drugim riječima, prema Evropskoj uniji (EU)", istakao je Čović. 

 

avaz

Objavio: Pon, 05/12/2011 - 02:06

Facebook komentari

Back to top