Dragičević: Danas ste završili sa mnom jer ste stisnuli šaku ubice mog djeteta

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida, obratio se danas iz Beča videom članovima grupe Pravde za Davida, na godišnjicu konferencije za novinare MUP-a RS o smrti njegovog sina.

– Godina dana od zločinačke ubilačke konferencije, od zločinačkog MUP-a, od Lukača, Dodika… Pozdrav istinskoj jedinoj pravoj grupi Pravda za Davida, svima koji ste godinu dana uz mene i moje ubijeno dijete. Ne mogu vam reći hvala, to je mala riječ. Vi morate biti mirni i dostojanstveni. Vi ste grupa Pravda za Davida i pobijedit ćemo. Ja imam svoj vid borbe, kazao je Dragičević, te dodao:

– Borenoviću i Govedarice, danas ste završili sa mnom i sa mojim djetetom. I naravno, sa grupom Pravda za Davida, jer je to grupa mog djeteta i ja je predstavljam. Danas ste stisnuli šaku ubice Davida Dragičevića i stali ste na stranu ubica mog djeteta. Sve i jednom narodnom poslaniku koji sjedi u nenarodnoj zločinačkoj skupštini je ista poruka. Danas smo sve završili. Vi nama ne trebate, mi grupa Pravda za Davida možemo sami. Ono što je izvjesno je da ćemo uskoro prerasti u politički pokret i partiju. Jer niko, ni opozicija, nema karaktera. Radite šta hoćete mimo grupe i mog ubijenog djeteta, poručio je Dragičević, koji je  poručio svima ko god da je simpatizer pozicije i opozcije da izađu iz grupe Pravde za Davida.

– Nemojte da shvatite ništa lično, ali takvi ljudi nam ne trebaju koji su simpatizari opozicije, poslanika koji sjede s ubicama i pregovaraju s ubicama. Koliko god nas ostane, imamo snage da se izborimo, rekao je Dragičević, pa uputio i poruku opozciji:

– Vi da ste opozicija, Davor Dragičević bi bio u Banjoj Luci trenuntno, a i grob Davida Dragičevića bi bio u njegovom rodnom gradu. Vi ste isti kao Milorad Dodik, Dragan Lukač, Darko Ćulum i Darko Ilić, možda ste čak i gori. 90 posto glasova na izborima uzeli ste na mrtvom djetetu, kazao je Dragičević.