Drama u kući porodice Omerović: Pretukli ih na spavanju, tražili novac i zlato

Home

Drama u kući porodice Omerović: Pretukli ih na spavanju, tražili novac i zlato

U mjestu Gusti Teslić, kod Teslića, u noći sa petka na subotu se dešavala prava drama nakon što su nepoznate osobe “upale” u porodičnu kuću Omerović i izvršile razbojništvo koristeći silu i vatreno oružje.

Kako piše Avaz sve se odigralo oko 1.30 poslije ponoći.

Porodica Omerović, kada je krenula na spavanje, nije mogla ni da sluti kakva ih drama čeka.

Nepoznati muškarci “upali” su im u kuću, dok su Omerović i njegova supruga bili u dubokom snu. Probudili su ih jaki udarci u glavu. Jedan od razbojnika zatim je pucao u zid spavaće sobe.

Na sreću, ispaljeni metak nikoga nije ranio.

Nesrećni supružnici doživjeli su ogroman šok, a okrutni razbojnici tražili su novac i zlato.

Da se radi o razbojništvu poput onih iz filmova, najbolje govori činjenica da je A.O. zadobila lakše tjelesne povrede, a njen suprug R.O. teške povrede.

Uprkos ogromnom šoku koji su pretrpjeli, Omerovići su ih pokušali savladati.
Budući da se A.O. pokušala boriti s jednim od pljačkaša, pljačkaš je uz upotrebu sile odlučio da je zaveže. Potom su, ne birajući čime i kako, nastavili udarati njenog supruga.

Uporno su tražili novac i zlato.

Usljed jakih i brojnih udaraca, zadobio je teške tjelesne povrede. Kako nisu uspjeli pronaći novac kao ni zlato, nakon drame koja je trajala više od sat vremena, nemilosrdni razbojnici udaljili su se iz kuće u nepoznatom pravcu.


Pretučena i prestravljena porodica odmah je pozvala policiju, a potom su se, oko 3.30, obratili u Dom zdravlja Tešanj. Usljed teških povreda, prebačeni su za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Omeroviću, čije je tijelo prekriveno modricama, konstatovane su teške povrede i to fraktura glave i potres mozga. Zbog težine povreda, zadržan je u zeničkoj bolnici. Slučaj je prijavljen policiji u Tesliću koja vodi istragu u vezi sa ovim nesvakidašnjim incidentom.

Šok je pretrpila i majka nesrećnog Omerovića, koja stanuje u prizemlju kuće.


Prvobitno je njoj “upao” jedan nepoznati muškarac, dok su ostala trojica razbojnika, razvalivši ulazna vrata, provalili na prvi sprat gdje žive supružnici Omerović. Starica, na sreću, nije povrijeđena.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Sat, 08/19/2017 - 22:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top