DRAMATIČNE VIJESTI IZ SRBIJE: Očekuje se novi crni rekord - 5.000 novozaraženih u jednom danu!

.
Premijerka Srbija Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će danas biti “novi crni rekord”, odnosno više od 5.000 novozaraženih koronavirusom

Ona je u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu rekla da su podaci jutros u 8 sati bili lošiji u odnosu na jučerašnji dan u isto vrijeme.

Brnabić je dodala da u ovom trenutku nema razloga da se nastava u školama odvija online, navodeći da će sa Kriznim štabom razgovarati o daljim koracima, s obzirom na to da građane najviše brine hoće li raditi vrtići i škole.

Ona je objasnila da mjere koje su stupile na snagu jesu oročene na 1. decembar, ali to ne znači da će se čekati do tada ako nema rezultata za nekoliko dana.

Epidemiološka situacija u Srbiji vrlo ozbiljna, može se ocijeniti kao vanredna a posebno zabrinjava podatak da umiru i mlađi ljudi, kazao je epidemiolog Branislav Tiodorović, navodeći podatak da se u Kliničkom centru u Nišu nalazi 235 kovid pacijenata i da je većina ju vrlo teškom stanju.

"Od danas pa narednih dana, verujem do kraja nedelje, imaćemo stalni priliv novih bolesnika", istakao je Tiodorović..

On je naveo da sve ljude mora da zabrine podatak da je noćas umro mlad čovjek iz Niša, koji je 1975. godište, što znači da su i mladi ugroženi.

Preminuo je i pacijent iz Leskovca, 1970. godište.

"Traje strašna bitka za živote iz minuta u minut", poručuje Tiodorović. 

"A najvažnije je da izdržimo dotle", poručio je i dodao je će epidemija trajati.