Dražen iz Gradiške upucao 6-godišnjeg sina jer mu je bivša supruga trudna (FOTO)

Home

Dražen iz Gradiške upucao 6-godišnjeg sina jer mu je bivša supruga trudna (FOTO)


Njemačka policija i dalje traga za Draženom Dakićem (40), porijeklom iz Gradiške, koji je u četvrtak naveče u Vilingendorfu hicima iz puške ubio svog šestogodišnjeg sina, novog momka (34) svoje bivše supruge, ali i njenu rođaku (29).

Policija sumnja da je Dakić i dalje naoružan puškom, koja je vjerovatno iz arsenala nekadašnje JNA. Dražen je, kako pišu njemački mediji, ušao kroz baštu i počeo pucati odmah s terase na bivšu suprugu i njene goste, koji su se okupili kako bi proslavili dječakov polazak u školu.

Njegova bivša supruga je preživjela napad, pa se vjeruje da je ona u opasnosti, a tokom vikenda je oko 250 policajaca pretraživalo šumu sjeverozapadno od Vilingendorfa.

Ubicu su tražili i helikopterom. Prestravljenim mještanima policajci su poručili da, zbog vlastite bezbjednosti, ne izlaze iz svojih kuća dok ne pronađu ubicu. Dakićeva Seat Ibica pronađena je nedaleko od šume.

U međuvremenu, policiji su se javili brojni svjedoci koji vjeruju da su vidjeli bjegunca. “Pratimo te tragove, ali svjedoci se često zabune”, rekao je portparol tamošnje policije.

drazen-dakic1

Navodno je jedan pacijent klinike “Helios” vidio Dakića kako je došao u bolnicu i pitao za svoju bivšu suprugu, ali to nije potvrđeno. Mediji pišu da je Dakić i u prošlosti imao nasilne ispade, te da je bio osuđivan zbog prijetnji, a nedavno je prijetio i bivšoj supruzi da će je ubiti nakon što ga je ostavila.

Nekoliko njemačkih medija navodi i informaciju kako je Dakićeva bivša supruga trudna, a otac je njen novi partner. Dakić je navodno nedavno dao otkaz, a šefu je rekao da “mora srediti porodičnu situaciju”.

Njegov brat ističe da ne može vjerovati šta se dogodilo. “Nedavno mi se požalio da pije puno lijekova i da ne može noću spavati”, kazao je vidno potreseni Goran Dakić, Draženov brat.

 

(Izvor: Fokus.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 19/09/2017 - 11:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top